Výhody protiúnavových rohoží pri práci v stoji

Výhody protiúnavových rohoží pri práci v stoji

Protiúnavové rohože zohrávajú dôležitú úlohu v povolaniach, kde ľudia často stoja. Či už ide o prácu na montážnej linke, pri pokladni v obchode alebo na baliacej stanici, dlhodobé státie si vyberá svoju daň na tele. Ergonomická podložka na státie môže mať veľký význam.

Hlavné výhody rohoží na pracovisku

Každý krok na tvrdej podlahe zaťažuje telo. Keď vaše nohy narazia na tvrdý povrch, dochádza k reťazovej reakcii. Od chodidiel pokračuje náraz smerom nahor do kolien, bokov a chrbta. Rohože na pracovisku sú navrhnuté tak, aby tlmili nárazy a chránili telo pred zranením. Podlahy v priemyselných a skladových priestoroch sú často tvrdé, a preto majú protiúnavové rohože svoje opodstatnenie. Na zlepšenie situácie možno ergonomické rohože umiestniť do uličiek, kde sa zamestnanci často pohybujú.
 
Telo je namáhané nielen pri chôdzi. Dlhodobé nehybné státie na tvrdom povrchu jednostranne zaťažuje svaly a zhoršuje krvný obeh. Protiúnavová priemyselná rohož umožňuje vašim chodidlám a lýtkam automaticky vykonávať mikropohyby, čo zlepšuje krvný obeh. To má pozitívny vplyv na celé telo.
 
Pod chodidlom sa nachádza široká šľacha nazývaná plantárna fascia. Ak je šľacha nadmerne natiahnutá, hrozí riziko vzniku pätovej ostrohy, ktorá môže byť veľmi bolestivá. Používajte mäkkú podložku na státie, aby ste znížili zaťaženie chodidla a predišli tak tomuto stavu. Priemyselné rohože sa odporúčajú všetkým, ktorí pri práci veľa stoja, či už v priemysle alebo v kancelárii.

Lepší pracovný deň

Časté státie a chôdza môžu ľahko spôsobiť opuchy nôh alebo vážne poranenia z preťaženia. Strategicky umiestnené rohože na pracovisku znižujú riziko bolestivého nepohodlia. Bezpečné a pohodlné pracovné prostredie vedie k vyššej spokojnosti v práci, z čoho profituje spoločnosť aj jej zamestnanci.

Vyberte si rohož pre svoje pracovné prostredie

V závislosti od pracovného prostredia sa požiadavky na protiúnavové rohože na pracovisku líšia. Vyberte si takú, ktorá je najvhodnejšia pre vašu firmu, aby ste maximalizovali jej vplyv a posunuli sa na ceste k ergonomickému pracovisku. Rohože sú zvyčajne vyrobené z odolného PVC plastu alebo gumy, aby dlho vydržali a odolali silnému opotrebovaniu.

Priemysel, výroba, montáž a skladovanie

Častá chôdza a státie na tvrdých priemyselných podlahách sú pre telo náročné. Časom hrozí riziko úrazov spôsobených preťažením. Naše tlmiace, ergonomické priemyselné rohože uľavia telu a vydržia náročné používanie. Dielenské a skladové prostredie potrebuje pracovné rohože, ktoré sa ľahko udržiavajú v čistote a sú odolné voči rozliatym látkam, ako je olej, mastnota a chemikálie. Rohože dokážu tlmiť škodlivé vibrácie strojov a vibrujúcich nástrojov.

 

  • Pracovné stanice, baliace stanice a pracovné stoly
    Rohože na pracovných miestach by mali byť rovnako dlhé ako pracovný stôl. Počas práce sa zamestnanci často potrebujú hýbať a najlepší ergonomický účinok sa dosiahne, ak rohož pokrýva podlahu pozdĺž celej pracovnej plochy. Skosené okraje minimalizujú riziko zakopnutia.

  • Rohože pre zváračov odolávajú teplu
    Pri zváraní a podobných prácach, pri ktorých môžu vznikať iskry, musí byť rohož nielen ergonomická, ale aj žiaruvzdorná a samozhášavá.
  • ESD-rohože chránia elektroniku
    Elektronika je veľmi citlivá na statické výboje a môže sa poškodiť už pri napätí 100 V. Niekedy vznikajú iskry, ktoré môžu predstavovať riziko v prostredí, kde sa nachádzajú horľavé materiály alebo tovar. Tu prichádzajú na rad ESD pracovné rohože. Uzemňovací kábel rozptyľuje statickú elektrinu. Skontrolujte, či má rohož požadovaný účinok v zmysle úľavy nôh, aby sa zabezpečila dobrá ergonómia.

Mokré prostredie v šatniach

Na zvýšenie bezpečnosti je v tomto prostredí potrebná gumová rohož s protišmykovou ochranou. Dobrý odvod vody je nevyhnutný. Rohože do mokrého prostredia by sa mali ľahko udržiavať čisté, aby sa zabezpečila dobrá hygiena. Aj tu by mali byť rohože mäkké a pohodlné na státie.

Kuchyne, reštaurácie a potravinársky priemysel

Pri manipulácii s potravinami je hygiena prvoradá, preto sa pracovné rohože v týchto prostrediach musia ľahko udržiavať v čistote. Keďže podlahy sa môžu ľahko zamastiť a namočiť, je potrebná dobrá protišmyková ochrana, aby sa predišlo úrazom. Tento typ pracoviska často zahŕňa dlhodobé státie, ktoré je únavné pre chodidlá, nohy a chrbát. Ergonomická pracovná rohož znižuje riziko úrazov spôsobených preťažením.

Mnohí ľudia zabúdajú na kontrolu a výmenu opotrebovaných pracovných rohoží, čím sa zhoršuje ich ergonomický účinok.
Michel Andersson, Product manager, AJ Produkter

Opotrebovanie rohoží na pracovisku

V pravidelných intervaloch kontrolujte rohože na pracovisku. Časom sa opotrebujú a stratia časť svojej pružnosti a nebudú poskytovať rovnaký účinok, ako keď boli nové. Takisto sa opotrebuje štruktúra rohože a zhorší sa jej protišmykovosť. Kvalitné rohože na pracovisko sú veľmi odolné, ale nič netrvá večne.

FAQ

Potrebujete poradiť? Kontaktujte nás!

V AJ Produkty sme vždy pripravení pomôcť vám s interiérovým riešením, ktoré bude prispôsobené vašim potrebám. Kontaktujte nás, ak máte akékoľvek otázky o produktoch, dodacích dobách, použitých materiáloch, vizualizáciách, projektoch atď.
Súkromná osoba / Spoločnosť
Vaša správaPríloha

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).