Od nápadu k realite - Ako sa šatňové skrinky stali jedným z našich bestsellerov?

Od nápadu k realite - Ako sa kovové skrine stali jedným z našich bestsellerov?

Skrine v sú pre mnohých ľudí samozrejmosťou. Pri vytváraní efektívneho úložného riešenia však treba veľa premýšľať a nie je možné nič podceniť. Práve to sa deje pri tvorbe bestselleru.
„Udržujeme pri živote rokmi overenú klasiku a zároveň vyvíjame nové riešenia pre modernú spoločnosť,“ hovorí Karl Johansson z materskej pobočky AJ Produkty vo Švédsku.

Plechové skrine sa nachádzajú takmer na každom pracovisku - od priemyselných podnikov až po kancelárie. Vidíme ich aj vo welness centrách, na štadiónoch, v nemocniciach a telocvičniach. Medzi "skrinkami" a skrinami je však veľký rozdiel. Okrem toho, že plnia svoju funkciu poskytovania úložného priestoru, môžu byť navrhnuté rôznymi spôsobmi, aby vyhovovali rôznym potrebám a rôznym používateľom.

Jedným z ľudí, ktorí to vedia, je Karl Johansson, ktorý je nákupcom v AJ Produkty. V našom sortimente takmer 15 000 výrobkov pre kancelárie, školy, sklady, priemysel a šatne patria skrinky medzi najpredávanejšie. V roku 2023 sme vyrobili a predali približne 77 000 skríň rôznych modelov.

„Máme pod kontrolou celý tok od nápadu až po výrobu a predaj,“ dodáva.

Kompletná dielenská skriňa SUPPLY

999,- €

Šatňové skrinka CLASSIC

469,- €

„Nie je to však len o množstve - každá skrinka je starostlivo premyslená a navrhnutá,“ hovorí Karl Johansson.

„Skrinky sú zložitejšie, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Existuje mnoho modelov od štandardných skríň až po skrine na mieru, ktoré riešia veľmi špecifické problémy. Keď vyvíjame alebo meníme výrobok, myslíme na ergonómiu, kvalitu a odolnosť,“ pokračuje.

„Často je to práve príslušenstvo a kovanie, ktoré rozhoduje. Dve skrinky môžu zvonku vyzerať rovnako, ale keď ich otvoríte, majú úplne iné využitie.“

Tip! Mnohé z našich šatníkových skríň je možné prispôsobiť vašim potrebám a doplniť ich praktickým príslušenstvom. Máme širokú ponuku všetkého od rôznych zámkov až po podstavce.

Od plechu po skriňu

Cesta od nápadu k hotovej skrini sa začína v našej centrále v Halmstade, kde dizajnéri načrtávajú nové koncepty, a končí sa v našom výrobnom závode AJ Metal Design kúsok od Trnavy, kde sa už tri desaťročia vyrábajú šatňové skrinky, úložné skrine a policové regály. Keď sú skrine hotové, posielajú sa do hlavného skladu AJ Produkty vo švédskom Halmstade.

„Keď máme v centrále nápad, spolupracujeme s dizajnérom na vizualizácii toho, čo chceme dosiahnuť. Začíname vytvorením počiatočného návrhu toho, čo sa snažíme vyvinúť, pričom už na začiatku zapájame do diskusii kolegov z výrobného závodu. Získavame od nich spätnú väzbu - napríklad zmenu hĺbky alebo rozmeru, aby sme lepšie využili materiál.“

„Vlastný výrobný závod nám dáva kontrolu nad kvalitou, možnosť zavádzať udržateľné riešenia a v neposlednom rade vyrábať produkty na mieru,“ hovorí Karl Johansson.

„Za najväčšiu výhodu považujem to, že môžeme vytvárať spoločné plány na dosiahnutie spoločných cieľov. Je tu úplne iný druh tímového ducha, ako keď spolupracujete s externým výrobcom,“ hovorí.

Jedným z príkladov je spôsob, akým boli vyvinuté šatňové skrinky CREATE.

„Skrine sme navrhli vo vlastnej réžii a spolu s našim vlastným výrobným závodom, vďaka čomu vzniklo jedinečné riešenie. Po uvedení na trh získala značka CREATE ocenenie v dizajnovej súťaži Red Dot Awards. Je to fantastické uznanie, ktoré nás motivuje,“ hovorí Karl Johansson.

Prečítajte si o našom výrobnom závode v Poľsku

Vlastná výroba tiež poskytuje možnosť neustále zavádzať zlepšenia.

Nedávno sme vylepšili balenie konkrétneho výrobku. Bolo to jednoduché opatrenie, no zvýšilo to náklady na balenie. Po dôkladnom prekonaní procesu sa však ukázalo, že sme v skutočnosti ušetrili peniaze v ostatných častiach procesu - vďaka menšiemu počtu reklamácií a jednoduchšej manipulácii v sklade.

Zákaz tašiek zvýšil dopyt

Jedna vec, ktorú Karl Johansson považuje za zaujímavú na svojej práci, je, že spoločenské trendy a udalosti sa odrážajú v produktoch a dopyte. Napríklad koncom roka 2023 švédsky úrad prijal rozhodnutie zakázať tašky na veľkých podujatiach, ako sú koncerty, veľtrhy a festivaly. To znamenalo, že našu materskú pobočku okamžite kontaktovali zákazníci, ktorí potrebovali úložné skrinky, ktoré by ponúkali lepšie možnosti uskladnenia.

Ďalším príkladom je, ako sa fyzicky zmenili školské a študentské skrinky vďaka digitalizácii.

„V minulosti boli naše skrinky prispôsobené tomu, ako vyzeralo školstvo pred desiatimi rokmi, keď ste potrebovali veľa miesta na zakladače a knihy,“ hovorí Karl Johansson.

Vzdelávanie je však dnes iné, kníh je menej a väčší dôraz sa kladie na úložné skrine pre tablety, notebooky a iné menšie predmety.

„Po rozhovoroch so študentmi aj učiteľmi sme si uvedomili, že mnohí študenti by chceli mať možnosť uložiť si cyklistickú prilbu do skrinky. V starých skriniach na ňu nebolo miesto, preto sme upravili dizajn tak, aby poskytoval priestor na prilbu, viac miesta na tašku na telocvik a o niečo menej miesta na knihy.“

„Dobré pre životné prostredie a vašu peňaženku“

V posledných rokoch sa udržateľnosť stáva čoraz dôležitejšou súčasťou našej práce. Tak pri navrhovaní nových skríň, ako aj pri vývoji existujúcich skríň.

„Veľa sa zaoberáme tým, ako môžeme znížiť našu uhlíkovú stopu - bez toho, aby to bolo na úkor kvality. Môžeme napríklad zmenšiť veľkosť alebo hrúbku dielu? To môže mať veľký pozitívny vplyv na emisie CO2,“ hovorí pán Johansson.

„Stále vidím náznaky toho, že keď pracujete s udržateľnosťou, núti vás to ešte raz sa zamyslieť nad výrobkom a potom často prichádzate s praktickými riešeniami, ktoré sú dobré nielen pre životné prostredie, ale aj pre vašu peňaženku.

Tipy, ako si zariadiť šatňu

Potrebujete poradiť? Kontaktujte nás!

V AJ Produkty sme vždy pripravení pomôcť vám s interiérovým riešením, ktoré bude prispôsobené vašim potrebám. Kontaktujte nás, ak máte akékoľvek otázky o produktoch, dodacích dobách, použitých materiáloch, vizualizáciách, projektoch atď.
Súkromná osoba / Spoločnosť
Vaša správaPríloha